NemID nemmere

Måske NemID nu bliver nemt

I hvert fald kan ejere af personlige virksomheder nu bruge deres private nemID til virksomhedens underskrifter.

Du slipper dermed for at have en medarbejdersignatur, men kan bruge den NemID som man har, til sine private ting, også for virksomheden.

Når man taler NemID, så har det nogle gange været så som så med det nemme, men når systemet kører så er det jo praktisk at kunne logge ind med elektronikken, ligesom det er praktisk at kunne underskrive ved NemID.

Nu skulle det altså blive nemmere.

 

De ny muligheder gælder for:

  • Enkeltmandsvirksomheder
  • Selskaber (A/S, ApS, IVS), hvor der kun er én person, som tegner virksomheden (f.eks. kun en direktør). Hvem der tegner selskabet ses af selskabets vedtægter og af selskabets registrering i på CVR.dk.

Medarbejderes NemID

Medarbejdersignaturen til nemID kan stadig anvendes og den skal anvendes, hvis det er medarbejdere som skal underskrive.

I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at nemID jo er personlig, så man kan ikke lade indehaverens NemID ”flyve rundt” i virksomheden. Så, er der medarbejdere som skal underskrive på virksomhedens vegne, så er det altså medarbejdersignaturen, der skal anvendes. Den ny mulighed kan kun bruges af indehaveren (eller den som tegner virksomheden).

Mere om NemID på Erhvervsstyrelsens hjemmeside

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.