Digitale breve fra 1. juni 2014

Adskillige selskabsejere prøver det hver år: Glemmer at indsende årsregnskabet til tiden.

Hidtil har Erhvervsstyrelsen været så venlige, at sende et brev til selskabets ledelse om, at årsrapporten ikke er indberettet og man får så en frist til at gøre det. Overskrider man den frist, bliver selskabet tvangsopløst efter nogle uger.

Det er jo kendt stof for mange revisorer og selskabsejere. Der kan være mange grunde til at et regnskab kommer for sent og så er det godt selskabet får en reminder.

Men, nu kommer brevet bare ikke længere med fodpost, men som elektronisk post. Fra den 1. juni 2014 så bruger Erhvervsstyrelsen digital postkasse til huske-brevene, frem for det gammeldags fysiske brev.

Om glæderne ved digital post, er der delte meninger, men lur mig om ikke det i almindelighed er nemmere at overse et digitalt brev som man selv skal hente i sin postkasse, end et fysisk brev som bringes til hoveddøren.

Derfor er der ekstra grund til at være OBS, når vi kommer efter 1. juni 2014. Både for revisorer, men jo navnlig for direktionen i de selskaber, hvor regnskabet ikke er kommet ind, for man skal selv hente sin huskeseddel.

Jeg tror det er en af den slags “forenklinger” som nok ser pæne ud på papiret, men som i praksis vil give en del problemer. Såmænd også for det offentlige, der skal sende flere selskaber til tvangsopløsning – og retur igen – når man beder om at få selskabet genoptaget.

Ja, elektronisk kommunikation er rigtig godt. Men, et fysisk brev er nu stadig en god og effektiv måde at komme i kontakt på. Navnlig for de virksomhedsejere som ikke er helt obs på at få checkket den digitale postkasse.

Selskaber der slutter regnskabsår 31. december 2013, skal indsende årsrapporten til Erhvervsstyrelsen senest 31. maj 2014.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.