Er 1 krones selskaber en god ide?

Svaret er nej, efter min mening. Det lyder enkelt og måske moderne at lade iværksættere stifte et selskab til 1 krone, i stedet for de 80.000 kr. det minimum koster i dag. Men, hvem er det, der har brug for en-krones selskaber?

Hvis man vil starte et selskab, kan de fleste trods alt nok stampe et minimum af kapital op, hvis man mener det seriøst. Jeg, det kan være bøvlet, men det signalerer trods alt en vis seriøsitet, at man selv kan stille med en sum penge eller værdier.

Dermed tror jeg også, at en-krones selskaberne vil blive anvendt primært af plattenslagere og fuskere, eller bare der, hvor der ikke er reelt basis for at drive en virksomhed. Ganske som det har været min rådgivning at undgå SMBA-selskaber, fordi der også over disse selskaber har være en skær af indholdsløshed.

Ja, naturligvis er der hårdtarbejdende mennesker med en seriøs forretningsidé, som også ville stifte et en-krones ApS og de rammes.

Men, man skal være opmærksom på, at det at stifte selskab jo ikke er det samme som risikofrihed for ledelsen, hvis det går galt. Opfører ledelsen sig ikke fornuftigt økonomisk, kan man som direktør blive personligt ansvarlig. Navnligt det er vigtigt, når selskabet ikke selv bar “noget at stå imod med” og det tror jeg mange vil overse, fordi det lyder tillokkende ikke selv at skulle investere fra start.

I Danmark er vi vant til at der er en vis god standard og faste regler omkring selskaber. Det bør vi fastholde i stedet for at åbne et smuthul for de useriøse, og de som bare kommer galt af sted.

En-krones selskaber lyder måske sexet og nemt, men i kølvandet vil der komme mange retssager og problemer. Det kan man undgå ved at lave være.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.