Tid til regnskab for forældrekøb

Regnskab for forældrekøb: Hvornår og hvordan?

Har du en forældrekøbslejlighed, så er du overfor SKAT  blevet erhvervsdrivende. Det betyder du skal lave et regnskab og huske at selvangive tallene på den udvidede selvangivelse.  Til gengæld er fristen for selvangivelse først den 1. juli 2019.

Vi har lavet en pakkeløsning, som gør det enkelt. Vi laver simpelthen alt omkring regnskab for forældrekøbet fra start til slut.

Det vil sige at vi opstiller regnskabet, laver selvangivelsen og sørger for indberetning til SKAT, så du er sikker på at tallene er i orden.  Regnskab for forældrekøb kan være med, eller uden virksomhedsordning, alt efter, hvad der skattemæssigt er bedst.

Det gør du:

Du sender til os: Kontoudtog over lejlighedens bankkonto, lejekontrakt, eventuelle andre kvitteringer og oplysninger vi skal have.

Derudover skal vi have autorisation på SKAT, så vi kan gå ind på  din skattemappe for at hente oplysninger og bagefter indberette tallene. De fleste sender kontoudtog i pdf. via mail eller dropbox/we transfer m.v. Eller pr. post. PostNord kommer trods alt stadig.

Regnskab for forældrekørb: Tallene skal på en udvidet selvangivelse.

Det gør vi:

Vi laver den nødvendige bogføring. Opstiller et regnskab for forældrekøbet og laver specifikationer til virksomhedsordningen og indberetter til SKAT. Du får regnskabsbilag + den færdige årsopgørelse retur.

Vi laver en erklæring om assistance på regnskabet. D.v.s. SKAT kan se, at der har været en revisor med ved opgørelsen, men vi laver ikke revision (hvilket også vil være “overkill” at gøre på et forældrekøb).

Alt det, som ikke har med lejligheden at gøre, f.eks. så som løn, pensioner, befordring, evt. sommerhusudlejning o.s.v. ændrer vi ikke på, med mindre du specifikt gerne vil have vi ser på det.

Prisen:

Prisen for ovenstående er mellem kr. 3.200 – kr.  4.000 incl. moms, alt efter omfanget (regningen kan trækkes fra i regnskabet).

Tidsfristerne:

Tidsmæssigt er fristen for indsendelse af selvangivelsen den  1. juli. Desto tidligere i året vi får oplysningerne, desto tidligere kan vi også lave arbejdet, men generelt passer vi de små opgaver ind i arbejdet, så der normalt er et resultat 2-3 uger efter vi har fået materialet, eller før.

Er det nødvendigt med en forældrekøbsrevisor

Nej, du behøver ikke at have en revisor til at lave regnskabet, men vores gennemsyn, opstilling og indberetning sikrer dig, at alt er beregnet og indberettet korrekt. Vi krydser af på selvangivelsen at der har været en revisor med til at lave materialet, så SKAT ved det. Og, så står vi naturligvis til rådighed når du har spørgsmål vedrørende dit forældrekøb eller skat i det hele taget.

Mere om regnskab for forældrekøb

Her på siderne har vi skrevet en del om forældrekøb og forældrekøb regnskab gennem tiden, f.eks. denne artikel om, hvorfor man kan bruge virksomhedsordningen og spare skat på renteudgifterne i forældrekøbet.

2 Responses to Tid til regnskab for forældrekøb

 1. Rikke Mørch 15/02/2019 at 14:41 #

  Kære Revsbæk Revision

  Vi skal have lavet et årsregnskab på en forældrekøb lejlighed . Jeg vil høre om I har tid til at hjælpe med dette?

  Venlig hilsen
  Rikke Mørch

  • Søren Revsbæk 15/02/2019 at 14:57 #

   Hej Rikke
   Bestemt. Jeg sender en mail til dig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.