Indsendelse af digital årsrapport for små selskaber

Erhvervsstyrelsen (den gamle Erhvervs- og Selskabsstyrelse) mener det alvorligt, når de tidligere har meldt ud, at vi skal til at indberette årsrapporter for selskaber digitalt.

I nyheden “Digital indberetning af årsrapporter går som forventet” gør styrelsen endnu engang opmærksom på, at årsrapporter med afslutning pr. 31. januar 2012 eller senere skal indberettes digitalt.

Årsagen til denne lidt mærkelige dato er, at vi får lov til at køre årsrapporter for 2011 på normal vis, inden vi skal igang med det langt mere besværlige digitale indberetning.

Men, det får i hvert fald betydning fra efteråret 2012, når vi skal indberette årsrapporter med afslutning den 30. juni 2012.

Med det nye system vil jeg påstå, at det er vanskeligere end nogensinde for en lægmand at opstille og indberette en årsrapport – man kan stort set ikke gøre det uden en eller anden form for professionel assistance. I hvert fald ikke uden det kommer til at tage uforholdsvist meget tid.

For vores klienter får det ikke nogen betydning, ud over styrelsen nu får væsentligt bedre mulighed for at udtage stikprøvekontroller – jeg skriver blot dette for at man kan følge lidt med i, hvad der rører sig at større begivenheder i branchen.

,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.