Ny momsbetalingsfrist – men først fra 2014

Som led i vækstpakken har Folketinget også besluttet at forlænge betalingsfristerne for moms. Det vil komme mange mindre virksomheder til gavn, både fordi fristen forlænges, men også fordi flere kommer under halvårsmoms i stedet for kvartalsmoms.

Fra 2014 indfører man således:

Virksomheder med op til 5 mio. kr. i omsætning, skal afregne moms halvårsvist i stedet for (som i dag) hvert kvartal. Betalingsfristen bliver 60 dage.

Virksomheden med mellem 5 og 15 mio. kr. i omsætning skal afregne kvartalsvist, men får fremover 60 dages kredit, i stedet for 40 dage som i dag.

Virksomheder med mellem 15 og 50 mio. kr. i omsætning skal fortsat afregne månedsvist, men kreditten øges fra 25 dage i dag til 60 dage.

Der er altså nogle lettelser, både i afregningstidsunkt og betalingsfristen.

Er det så en god idé, at afregne halvårsvist i stedet for kvartalsvist, hvis man ligger under 5 mio. kr. i omsætning? Ja, umiddelbart er det jo fordi man får længere kredit. Men, det bør ikke føre til at man nøjes med bogføring to gange om året, nemlig op til momsen. Når virksomheden får længere kredit, er det vigtigt at følge med i, hvor meget man skylder i moms løbende, så man også har pengene, når de skal betales.

Så, ja tak til den længere kredit, men pas på med at slække på bogføringen. Desuden får mange bogholdere nok rigtig meget travlt op til halvårsregningerne fremover, så alene af den grund er det en god idé at bogføre hyppigere.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.