Nyregistrering af personlig drevet virksomhed i CVR

Statens digitale løsninger skulle gøre livet lettere for os borgere og rådgivere til at starte virksomhed og indberette de informationer staten gerne vil have fra os. Og hånden på hjertet – på trods af de mange skandaler der er omkring statens IT systemer – så er livet faktisk blevet lettere.

Men der er stadig mange bump på vejen. Hvis man gerne vil starte en virksomhed, skal man bruge en bestemt browser. Og Microsoft Internet Explorer er ikke en af dem:

Der vil styrelsen derimod have man skal bruge Mozilla Firefox. Personligt har jeg ikke noget imod dette – Firefox er en glimrende browser. Men, det er jo til stor gene. Både for dem, der kun en enkelt gang skal registrere en virksomhed og er nødt til at installere en helt ny browser, og for os, der bruger Google Chrome som standard browser, men nu skal huske at skifte, når vi vil logge på statens digitale løsninger. Jeg ved slet ikke, hvordan løsningen fungerer på Apple – eller om den gør.

Det er så første hurdle man skal passere for at kunne starte en virksomhed (eller registrere i statens digitale Tingbog og sikkert mange andre løsninger også).

Hvis man skal starte en personlig drevet virksomhed kommer næste hurdle.

For man kan godt indberette digitalt. Men jeg har flere gange været ude for at siden beder om digitalt signatur når jeg skal afslutte registreringen. Og det har jeg ikke.

I dag talte jeg med en venlig person i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (eller Erhvervsstyrelsen, som den hedder nu) der forklarede mig, at man godt kan bruge nemID. Man skal bare sørge for ikke at være logget ind, når man går i gang med indberetningen.  Og så selvfølgelig at bruge Firefox.

Jeg indvendte at jeg stadig havde problemer, og at der i øvrigt stod i deres vejledning at man skal bruge digitalt signatur. Det sagde hun ikke passede. Jeg nåede dog at surfe frem til vejledningen hvoraf det fremgår:

Og her er det den sidste bullet der er den vigtige:

  • Det er først, når sagen underskrives med en digital signatur, at sagen indsendes digitalt. Hvis man ikke har en gyldig signatur, kan sagen printes og sendes med posten til den adresse, som fremgår af den printede version af blanketten.

Hertil svarede hun: nå, har de ikke fået rettet det endnu. Så når du skal registrere personlig drevet virksomhed med nemID skal du være opmærksom på følgende:

  • Brug browseren Firefox
  • Husk ikke at logge ind, inden du går i gang med indberetningen
  • Ignorer vejledningen, på det punkt, hvor der står man skal bruge digitalt signatur.

Og jeg har testet det – følger man opskriften får man lov til at registrere en virksomhed.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.