Tid til selvangivelse 2017

Så er det lige oppe over, at der skal laves selvangivelse. Fra og med på mandag den 12. marts kan man selvangive for 2017. Eller rettere: At vi kan se vores årsopgørelse, for begrebet “selvangivelse” er jo afskaffet.

Selvangivelse for lønmodtagere

For langt de fleste skatteydere, så kender SKAT jo alle tallene i forvejen, så der er ikke noget at selvangive. I stedet skal man checkke sin årsopgørelse og rette årsopgørelsen, hvis der er fejl og mangler.

Fejl og mangler kan f.eks. være rejsefradrag som man kan tage som ligningsmæssigt fradrag, d.vs. med en skatteværdi på ca. 28%. Det kan også være, hvis befordringsfradraget for kørsel mellem hjem og arbejde skal beregnes på en anden måde. F.eks., hvis man i praksis kører en anden vej, end SKAT forventer og derfor har længere på arbejde.

Selvangivelse for selvstændige

For de selvstændige gælder, at der stadig skal selvangives. SKAT kender af gode grunde ikke til vores overskud eller underskud. Vi skal derfor stadig selvangive resultatet for 2017. Bemærk at alt skal selvangives elektronisk.

Forældrekøb

Hvis man har en forældrekøbslejlighed, som udlejes, så er fristen den samme som for selvstændige. At have forældrekøb er det samme, som at drive en virksomhed. Det vil sige at tallene til selvangivelsen skal være indsendt senest 1. juli.

Tidsfrister

Det er som sagt fra og med på mandag d. 12. marts der kan selvangivelse og man kan se årsopgørelsen. Skal man have penge tilbage, så sker det fra 10. april. Sidste frist for at rette i årsopgørelsen (lønmodtagere) er den 1. maj. Sidste frist for at selvangive (selvstændige) er den 1. juli.

Restskat

Får man en restskat ud af årsopgørelsen, så kan den indbetales senest 2. juli, uden at man skal betale procenttillæg.

 

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.