Tid til a/contoskat

Snart er det tid at selskaber skal indbetale a/contoskat. Som personligt erhvervsdrivende betaler man forskudsskat 10 gange årligt, men selskaber betaler kun to gange årligt: I marts og i november måned.

Første rate skal betales den 20. marts 2014 og anden rate den 20. november 2014.

Renter

SKAT estimerer det beløb selskabet skal betale, men man må gerne betale mere, end det SKAT har skønnet. Hvis man i marts betaler mere end SKATs skøn (man laver en frivillig indbetaling) får selskabet en godtgørelse (en rente om man vil) på 0,3 %.

Hvis man derimod indbetaler frivillig efter 20. marts, d.v.s. i praksis ved 2. rate d. 20. november, så trækker SKAT 0,3% af den frivillige indbetaling.

Hvis det ender med at selskabet, trods indbetaling af a/contoskatter, får en restskat koster det renter. Men, til gengæld får man også ret lang kredit på skatten. Restskat koster 4,6% i rente. Det er vel at mærke renter der ikke kan trækkes fra i skat.

Til gengæld har man som sagt ret lang kredit, i det restskatten først opkræves den 20. november 2015. Alt i alt har man altså en kredit på næsten et år.

Kan frivillig indbetaling betale sig?

Ja, det afhænger jo af om man får mere eller mindre i rente i banken – eller om man skal låne penge i banken for at betale skatten nu, i stedet for at vente til 2015.

I hovedsagen kan man sige at man har man overskudslikviditet, så kan det betale sig at indbetale frivillig skat, hvis man får mindre end ca. 0,4% i renter af pengene i banken (og det gør de fleste givetvis). På den anden side skal man være sikker på ikke at få brug for pengene, indtil de kommer tilbage som overskydende skat i november 2015.

Regner man med at få en restskat, men ikke har overskudslikviditet, afhænger det af, hvad man skal betale i rente i banken, om det kan betale sig at indbetale frivilligt. I hovedtræk kan man sige, at betaler man mindre end ca. 6,1% i banken (skattefradrag af rente indregnet), så kan det ikke betale sig at indbetale frivilligt for så sparer man skatterenter. Betaler man mere, kan det ikke betale sig, for så er skatterenten billigere.

Hvornår kender man skatten?

Hvad skal der så indbetales? A/contoskatten forfalder jo før man kender årets resultat, så det er nødvendigt at lave et estimat, f.eks. i oktober, på hvad hele årets resultat og skat bliver, for at beregne skatten præcist. Det kan vi som revisorer hjælpe med.

Selskaber, der slutter regnskabsår f.eks. 30.6.14. eller 30.9.14. har en fordel i den forbindelse. Slutter man f.eks. regnskabsår pr. 30.6.14. så bliver skatteåret 2014 og så kan man jo nå at kende skatten, før man skal indbetale a/contoskat i november så skatten bliver beregnet helt præcist.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.