Virksomhedsordningen: Hvad kan den bruges til?

Der er flere gode grunde til, at man kan overveje virksomhedsordningen. De deler sig i hovedtræk i 4 kategorier:

1. Fuld værdi af renteudgifterne. 2. Mulighed for at opspare overskud til lav skat. 3. Lavere beskatning af afkast af sin virksomhed. 4. Et alternativ til at lave et selskab.

Jeg vil i nogle indlæg her på bloggen skrive lidt om hvert emne. Først: 1. Fuld værdi af renteudgifterne.

Som almindelig skatteyder kan vi kun fradrag vores renteudgifter med ca. 33%, og det bliver mindre over de kommende år. Men, du skal betale op til 56,1% i skat af dit overskud før renter. Det er fordi vi skal betale både AM-bidrag og eventuel topskat af oveskuddet. Renteudgifterne derimod kan kun trækkes fra i de kommunale skatter og de ligger normalt omkring 33%, alt efter, hvilken kommune man bor i. For de mange selvstændige som har store renteudgifter er det en rigtig dårlig forretning.

Har man f.eks. et overskud før renter på 500.000 kr. og renteudgifter på 250.000 kr., så er nettooverskuddet 250.000 kr. Det er jo nemt nok og så skal jeg vel betale skat af de penge jeg har tjent, nemlig de 250.000 kr.; men skattemæssigt ser det anderledes ud.

Først skal man betale skat af overskud før renter, nemlig de 500.000 kr.. Det er til den høje skat. Dernæst beregner man skattefradraget på renteudgifterne og trækker skatteværdien fra. Samlet set giver det i runde tal, ca. 120.000 kr. i skat.

Hvis man kan få lov at trække renterne fra, før skatten skal beregnes, skal der kun betales skat af 250.000 kr. Samlet set bliver skatten af den indkomst ca. 89.000 kr.

Der er altså uden videre i hvert fald 31.000 kr. at spare, hvis man kan trække renterne fra til fuld skatteværdi i den høje indkomst, i stedet for almindelig lav skatteværdi til den lave skat. I dette eksempel. Er indkomsten højere, kan besparelsen blive større, men det er da en besparelse, som er værd at gå efter (og den kan da også betale lidt revisorarbejde og mere til, hvis det skulle være).

Det kan man med virksomhedsordningen. Dér får du lov til at trække alle virksomhedens renter fra i virksomhedens overskud, før der skal beregnes skat.

Har man en stor kassekredit eller måske stor lånegæld eller realkreditgæld er virksomhedsordningen oplagt. Det gælder mange nystartede virksomheder, det gælder mange landbrug og i det hele taget de virksomheder, hvor der er brug for lån til at investere for.

Virksomhedsordningen er derfor en god mulighed, hvis du som udgangspunkt har flere renteudgifter end renteindtægter i din virksomhed.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.