Bogføringsservice

Bogføringsservice der giver tryghed

Brug en statsautoriseret revisor til bogføring: Bogføring og regnskab skal være nemt, enkelt, trygt – og tallene rigtige. Derfor har vi også hos Revsbæk Revision en service, der hjælper dig med bogføringen. Alt efter hvad du har behov for (og overholder lovgivningens krav naturligvis).

Det kan være bogføring til moms, eller til at have et grundlag at lave regnskabet på.

Vores mål er, at du kan koncentrere dig om din virksomhed. Så håndterer vi momsen, skat regnskab og en effektiv bogføring. Vi giver dig løbende tallene og input om, hvordan økonomien i din virksomhed ser ud. Som en ekstra sikkerhed, har du hos os, en uddannet medarbejderstab og den godkendte revisor med i forløbet.

Ny bogføringslov

Slut med fysiske bilag

I foråret 2022 fik virksomhederne en ny bogføringslov, som bl.a. stiller krav om digitale bilag.

Loven stiller krav til selskaber allerede fra 2024 og til enkeltmandsvirksomheder fra 2026. Læs mere om det, på vores opslag om ny bogføringslov her.

Bogføring – hvornår og hvor ofte?

Det hedder i bogføringsloven, at man skal bogføre “snarest muligt.” Men, det betyder ikke at du skal jage hjem fra arbejde for at bogføre hver aften.

Hvor meget man har brug for at gøre med sin bogføring, afhænger af omfanget af virksomheden. Små virksomheder, hvor det meste kører over banken, kan måske nøjes med det hvert halve år, eller hvert kvartal, til momsen. For at få styr på og overblik over alle transaktioner i virksomheden er bogføringen nødvendig.

Hvis der er mange bilag – og navnlig, hvis der er mange kontanter, er hyppigere bogføring en god idé. Dels for at holde styr på pengene, og dels for at sørge for at bogholderiet ikke “vokser en over hovedet”. Det skal være overskueligt. For de momsregistrerede virksomheder kan man typisk tage udgangspunkt i, hvor tit man skal betale moms: Månedligt/kvartalsvist/halvårligt.

Hvilke programmer bruger vi til bogføring

Der er rigtig mange systemer til formålet, derude på markedet og de reklamerer alle kraftigt for sig selv. Nogle er endda gratis, men “gratis” er der jo ikke noget der er i virkeligheden.

Hos os bruger vi fortrinsvis e-conomic til og får så en intern licens til at e-conomic så vi kan lave det til en rimelig pris. Det er efter vores erfaring det mest effektive program.

Vi kan også bruge Dinero og andre programmer. Til de helt enkle bogføringer, har vi et ændre program, uden abonnementsudgift, som vi bruger inhouse.

Bogføringsservice

Revisor til bogføring giver tryghed

Bogføringsservice hos revisor giver tryghed

Kan man bruge revisor til bogføring, eller vil revisorer kun lave de store regnskaber? Svaret på det er: Ja, vi kan godt stå for virksomhedens bogføring. Eller vi kan henvise til en af de kyndige bogholdere vi samarbejder med. Hvad der passer bedst, afhænger af den konkrete situation, men skal vi bogføre har vi typisk tre modeller vi kører efter:
Når vi laver bogføring, er det ud fra en af 3 modeller:

  • Revisor klarer det hele
  • Revisor klarer noget og kunden uploader f.eks. bilag.
  • Kunden laver det hele, men revisor ser det efter, før der skal indberettes moms.

1. Revisor klarer det hele

Her laver vi al bogføring. Du kan i princippet komme med dit regnskabsmateriale i en skotøjsæske (det er set), i mapper, eller elektronisk via Dropbox og/eller via regnskabsprogrammer og så klarer vi resten.

Hvad bilagene angår, så har du allerhelst har du scannet eller taget foto af bilagene. Er bilagene fysiske, kan du vælge at aflevere materialet, så scanner vi. Er der noget som mangler, eller noget vi skal spørge til, så tager vi fat i dig i forbindelse med bogføringen, så vi kan sørge for at dit regnskab bliver så godt dokumenteret som muligt.

Vi vil derefter bogføre. Ofte med udgangspunkt i elektronisk kontoudtog fra banken og lade programmet klare så meget som muligt selv, så det bliver så effektivt som muligt.

2. Revisorer klarer noget

Dette er løsningen for dig der f.eks. selv uploader bilagene i et bogføringsprogram, nummerer bilag og systemet afstemmer banken. Eventuelt konterer du også posterne selv i programmet.

Så konterer vi de vanskelige bilag, ser efter om det er bogført rigtigt og afstemmer momsen (eller lønsumsafgiften), så du kan være tryg ved det, som du skal betale i moms.

3. Revisor ser det efter

Det er løsningen for kunden der selv har styr på en del vedrørende regnskab og bogføring. Her tilrettelægger og laver kunden det selv. Når vi ser det efter, retter vi måske et par småfejl, der kan opstå ved at der bliver fratrukket moms på udgifter der ikke kan fratrækkes moms på. Derefter sørger vi for at omkostningerne står det rigtige sted, hvor de hører til. Vi sikrer de vigtige poster i balancen er afstemt og momsen korrekt beregnet.

I alle tilfælde får du en afstemt balance, momstal og evt. andre tal til indberetning tilbage.

bogføring

Hvad er det vigtigt at bruge tiden på?

Regnskab og bogføring: Skal jeg gør det selv?

Det afhænger af hvad du synes er spændende og ikke mindst hvad du tjener dine penge på. Hvis du synes det er spændende at bogføre, så skal du gøre det selv. Der er ingen grund til at du beder en revisor eller bogholder om at klare det, men du kan måske have fordel af at revisor er med på sidelinien, når der dukker spørgsmål op.

Hvis du på ikke du har tiden og lysten til det, så er det gode råd: Brug din tid på det du er bedst til: At drive din virksomhed og tjene penge.

Lad nogle andre klare regnskab og bogføring. Pas på med at selv at rode med det for at “spare en masse penge.” Det risikerer nemlig at koste dig værdifuld tid, du kunne have brugt på din virksomhed.

Hvad koster bogføring?

At bruge revisor til bogføring, hvad koster det? Det afhænger af, hvor meget der skal laves og hvor hyppigt, der skal bogføres. Hos Revsbæk Revision afregner vi pr. time og i få tilfælde pr. bilag.

Jo, vi ved godt, at nogle bogholdere skriver faste priser, men mon ikke prisen så er lagt tilstrækkelig højt til, at der altid er en god margin ned til det, som det reelt koster? Det er da en tanke.

Hos os afregner vi efter forbrugt tid. Hverken mere, eller mindre. Timeprisen ligger normalt mellem 450 kr. – 500 kr. pr. bogføringstime, alt efter om det er elevtimer eller revisorassistenttimer. Vi giver naturligvis gerne et overslag.

Kan regnskabsprogrammet ikke bare lave tallene selv?

I disse år, er der mange på markedet for bogføringsservice. Der er også nogle, som taler om at machine learning og automatisk bogføring, kan klare det hele – ja nærmest lave årsregnskabet, “det hele, for det halve.”

Men, derfra og så til at mene, at man blindt skal tro på det tal, maskinen spytter ud, er der endnu et stykke vej.

For, der er jo er momsregler og der er skatteregler, man skal tage hensyn til, og det helt banale, at alle virksomheder ikke er ens. Derfor kan man heller ikke trække de samme ting fra, på samme måde alle steder. Derfor skal der også viden og indsigt til – og erfaring.

Vi arbejder som nævnt med de fleste bogføringsprogrammer: E-conomic, Dinero, Billy m.fl. Laver vi bogføringen 100% på vores kontor, kan vi også bruge andre programmer, så man slipper for abonnementet.

Få professionel hjælp til bogføring

Revsbæk Revision er et godkendt revisionsfirma, hvor du med den statsautoriserede revisor i baghånden, får en effektiv bogføringsservice, så din bogføring ikke bare bliver hurtig og nem, men også rigtig. Send en mail eller ring til kontoret (kontaktoplysninger ligger her) så tager vi en snak om, hvordan din bogføring kan laves optimalt.