Sådan slipper du for multimedieskat

Da jeg læste en artikel på Business.dk med titlen på dette indlæg kom jeg til at tænke på, vi ofte har klienter der gerne vil undgå multimedieskat. Hvis ikke for dem selv – og for den selvstændigt erhvervsdrivende selv er ordningen faktisk ikke så tosset – så i hvert fald for deres medarbejdere.

Når man begynder at overveje om man kan slippe for Multimedieskatten skal man huske, at den blev indført som en del af finansieringen af skattereformen. Dvs. at det faktisk er meningen at så mange som muligt skal betale den. Derfor er den svær at komme ud af, hvis man som medarbejder på nogen måde har adgang til multimedier stillet til rådighed af arbejdsgiveren privat.

I artiklen ”Sådan slipper du for multimedieskat” fremgår det, at en computer man tager med hjem skal være boltet fast i bilen, hvis man vil slippe for at betale multimedieskat. Artiklen er vigtig at bide sig mærke i, hvor meget det kræver for at slippe – afgørelserne den henviser til siger at computeren skal være fastmonteret i bilen, for man ikke har privat råderet over computeren.

Artiklen slutter af med, at man kan slippe for det med mobiltelefoner, hvis man opfylder to betingelser:

  1. Medarbejderen skal underskrive en tro- og love erklæring på ikke at bruge den privat
  2. Arbejdsgiveren skal føre tilsyn  med, telefonen ikke bliver anvendt privat

Specielt punkt 2 er ret tung. Her forestiller Skat sig at en arbejdsgiver mindst en gang om året bestiller en fuldstændig samtalespecifikation og læser den igennem for samtaler der kunne være private. I praksis kan han dokumentere at han har overvåget det ved at printe specifikationen og sætte sine initialer på hver side.

Så igen – det er nok hvad man vil kalde ekstreme midler der skal til for at slippe for multimedieskat, men det kan lade sig gøre.

Der er selvfølgelig altid en sikker måde: undlad at stille multimedier til rådighed for medarbejderen.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.