Husk tidsfristerne

Regnskab til tiden

Regnskab, selvangivelse, momsangivelse, lønsum. Der er hele tiden et eller andet som skal indberettes. Det hjælper vi med at huske, så du som kunde kan være tryg ved at de ting bliver håndteret og du kan koncentrere dig om at drive din virksomhed. Regnskab til tiden, det klarer vi. Alt efter dine ønsker lægger vi dine tidsfrister ind i vores arbejdsplan og sørger for at holde øje med, at ting bliver gjort til tiden. Det gælder fx. bogføring, som vi primært giver hjælp til på to måder.

 

Moms til tiden

1. Vi bogfører det hele

Vi kan påtage os at stå for al virksomhedens bogføring, både til moms og årsregnskab. Typisk ved at vi får bilagene og en bankfil med bankposteringer. Så sørger vi for at alt gøres op og indberettes til tiden. Det er en god løsning for de, som ikke har lyst til at sidde med bogføringen – eller som kan tjene flere penge ved at drive virksomhed i stedet for at sidde med bilag.

2. Check af bogføring

Mange laver bogføring selv, men vil gerne have at vi lige “løber tallene igennem” før man angiver moms og naturligvis til årsregnskabet. Det er naturligvis en del hurtigere og dermed billigere, end at vi bogfører det hele, men vi kan typisk nå at fange eventuelle fejl og rettelser i løbet af året. Det giver dig som kunde en sikkerhed for at tingene er set igennem med fagmandens briller på.

I begge tilfælde holder vi i vores planlægning øje med datoer og indberetningsfrister for moms, lønsum og skat, så vi sørger for at holde dig up to date med det hele – også så du husker f.eks. at aflevere bilag/sende bogføringen til os. Bogføring og moms er jo kun en del af det. En stor del af vores arbejde går på at sikre at de nødvendige ting sker til tiden, så du som kunde kan bruge tiden på din virksomhed i stedet for at spekulere på skat.

 

Selvangivelse og regnskab til tiden

For enkeltmandsvirksomheder

Tidsfristen i regnskabet er todelt. Regnskab og selvangivelse. Vi sørger for at udarbejde årsregnskab og indsende selvangivelsen til SKAT inden tidsfristerne udløber den 30. juni.  Typisk laver vi også i efteråret et overslag over årets resultat, før året er gået, så man kan nå at disponere investeringer eller indbetalinger til skat.

For selskaber

Vi udarbejder årsrapporten (årsregnskabet) og forsyner den med revisorerklæring indenfor tidsfristen, som er 5 måneder fra regnskabsårets slutning. Vi sørger for at årsrapporten indberettes til Erhvervsstyrelsen. Vi laver skattebilag til regnskabet og sørger for at selvangivelsen indsendes til SKAT inden fristen på 6 måneder efter regnskabsårets slutning. Vi klarer indberetning af eventuelt aktieudbytte  og vi sørger for en beregning over a/contoskatten, så selskabet får udnyttet indbetaling til a/contoskat optimalt.

 

Alt det andet

Der er også andre frister end moms. Det kan være frister til betaling af a/contoskat for selskaber, lønberegning og andet. Altsammen noget vi kan hjælpe med at huske, så det bliver håndteret i rimelig tid inden fristen.