Fribilletter til personalet
At se en fodboldkamp, et teaterstykke eller noget andet, kan jo være rigtig godt og endnu bedre bliver det, hvis billetten er gratis.
Mange virksomheder laver sponsoraftaler med boldklubber, egnsteatre, arenaer o.s.v som giver fribilletter til personalet, men har det nu nogen skattemæssige konsekvenser?
Svaret kan være både ja og nej.
Fribilletter til ansatte
Hvis du er ansat i virksomheden som giver fribilletter, og virksomheden er sponsor for klubben/teateret, så er billetterne som en del af sponsoraftalen skattefri for dig som medarbejder.
Hvis ikke virksomheden er sponsor, så tæller værdien af billetterne med i bagetelgrænsen på kr. 1.100 årligt. D.v.s man kan få gaver af en samlet værdi op til kr. 1.100 årligt, før man skal betale skat.
Hvis du får for mere end kr. 1.100 årligt, så skal der betales skat. Arbejdsgiver skal indberette til SKAT, men der skal ikke trækkes A-skat af beløbet. Men, du skal og selv skrive beløbet på selvangivelsen og der skal betales skat.
Fribilletter, når man ikke er ansat i virksomheden
Men, alligevel får et par billetter, så kan værdien af billetterne godt være skattepligtige. Som udgangspunkt vil man betragte dig som skattepligtig af, at du har modtaget en gave. Hvad du jo også har.
Problemet er så bare, hvad skal værdien være af f.eks. 2 billetter til en rockkoncert? Den der giver oplyser jo som regel ikke, hvad de selv har givet. Derimod skal man selv finde ud af prisen og SKAT anerkender normalt at man sætter værdien til 50% af kostprisen. Altså må man selv ind og søge på billettens pris.
Oplysning på selvangivelsen
Modtager du fribilletter fra en forretningsforbindelse skal du selv angive beløbet på selvangivelsen, ligesom hvis man modtager vingaver m.v. Der skal ikke betales arbejdsmarkedsbidrag, så posten skal med i “anden personlig indkomst,” men det tæller altså med i topskatten, hvis man har indkomst over topskattegrænsen.
Brug for mere viden: Ring eller skriv til os.
No comments yet.