Sådan laver du dit årsregnskab

Sådan laver du dit årsregnskab

Med bogen “Årsafslutning i bogholderiet – sådan laver du dit regnskab” har Regnskabsskolens direktør Anette Sand og jeg, skrevet en praktisk anvendelig grundbog i, hvordan du laver et årsregnskab.

Det er uanset om årsregnskabet følger årsregnskabsloven (hvilket i særdeleshed gælder selskaber) eller de skattemæssige regler, som er det mange enkeltmandsvirksomheder følger.

Bogen om årsafslutning i bogholderiet

Flere og flere tager i disse år regnskabet i egen hånd, fordi revisionspligten for små selskaber er afskaffet.

Men, det er reglerne om årsregnskab og selvangivelse jo ikke.

Derfor har vi bogen om årsafslutning samlet de mest almindelige problemer, som man kommer ud for, både når det gælder årsregnskab til Erhvervsstyrelsen efter regnskabsklasse B og, hvordan man laver selvangivelsen til SKAT.

 

Både årsregnskabsloven, regnskabsklasse B og skat

Der er rigtig megen god litteratur om, hvordan man laver årsafslutning, hvordan man opbygger et regnskab og reglerne for skat. Ja, tusindvis af sider, men normalt er det eet emne af gangen, enten regnskab eller skat.

Vi har bevidst forsøgt at skrive en bog, hvor man får begge vinkler med på det hele. Skal man lave årsregnskab for et selskab, får man både regnskabsreglerne og du kan læse, hvordan du skal forholde dig skattemæssigt, i en og samme bog.

Målgruppe for bogen om årsafslutning

Bogen henvender sig til bogholdere, selvstændigt erhvervsdrivende og ejere af mindre selskaber. Det gælder både enkeltmandsvirksomhederne og A/S, ApS og IVS  som skal lave regnskab efter  årsregnskabslovens regnskabsklasse B.

Bogen har eksempler på skatteregnskaber og årsrapporter, både almindelig årsrapport og for mikrovirksomhed. Den er også forsynet med en righoldig indholdsfortegnelse og stikordsregister.

Bogen kan købes både i trykt udgave og som e-bog på Regnskabsskolens forlag.

Vi hjælper naturligvis gerne

Som revisorer hjælper vi naturligvis gerne med at opstille virksomhedens regnskab. Både, hvis det bare skal opstilles og hvis der skal en erklæring på om revision, review eller assistance.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.