Hvordan får jeg udenlandsk moms retur?

Hvad med moms, når man køber i EU? Vi ser stadig at nogle bogfører det fulde beløb i regnskabet, og regner med at få fradrag for momsen, men det kan man desværre ikke længere (siden 1. januar 2010):

Køber man varer/tjeneste i udlandet og får en faktura, skal man sørge for at leverandøren ikke skriver moms på fakturaen. Det er langt det letteste, men langt fra altid tilfældet. Nogle gange er det bare småindkøb man foretager og leverandøren kan/vil ikke lave en faktura uden moms.

Nogle udenlandske firmaer har så meget omsætning i Danmark, at de pålægger dansk moms. Det gælder f.eks. Amazon.uk hvor der er dansk 25% moms på regningen med det samme. I de tilfælde er der intet problem: Så gælder samme momsregler, som når man køber herhjemme.

Andre firmaer leverer ikke så meget til danske virksomheder og lægger derfor udenlandsk moms på. Eller der sker det, at man selv køber noget på en rejse i udlandet. Så er der naturligvis er udenlandsk moms på regningen.

Refusion via SKAT

I gamle dage tillod SKAT at man trak hele regningen fra. Altså både varens egentlige pris og momsen, uanset at det var udenlandsk moms. Det var en enkel løsning, men det kan man ikke mere. Nu skal vi søge om at få momsen tilbage. Det er SKAT som står for det praktiske i den forbindelse og SKAT meldte ud da ordningen startede, at det normalt ville tage 4 måneder.

Det som virksomheden skal gøre er at gå ind på sin tast-selv erhverv på skat.dk og bede om punktet ”momsrefusion.” Man skal desværre gengæld gennem en del skærmbilleder, før man kan trykke på ok, så et vist mål af tålmodighed er nødvendigt. Et godt råd er at have følgende ting klar: Fakturaen fra udlandet scannet, momsnummer – både dit og sælgers, bankkontonummer, SWIFT og IBAN-nummer på din bankkonto.

Man kan altså få udenlandsk moms retur på småindkøb. På større indkøb er det bedst og nemmest at aftale med sælger, at der ikke lægges moms på regningen og det kan sælger godt gøre, når det er en momsregistreret virksomhed der køber. Man skal altså bruge sit CVR-nummer til at overbevise sælger om det.

Bemærk at man i øvrigt kun kan få momsen retur, hvis man i Danmark ville have kunnet få fradrag for momsen. Læs vejledning fra SKAT her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1645745&vId=0

,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.