Pension: Elsket, frygtet og overset

For mange af os, så er pension noget der “passer sig selv,” og som ma ser på med jævne – eller måske rettere: Sjældne – mellemrum.

Men, pension er ikke bare pension. Dels så er der sket store ændringer de seneste år, både med indsætning af indskud på ratepension, dels med stop for kapitalpension.

Set fra revisorperspektiv, så er spørgsmålet om pension ofte et spørgsmål om: Hvor meget kan jeg trække fra i skat? Og: Er det nødvendigt i år?

Men, bagved ligger jo: Hvilken slags pension skal vi have og hvordan.

Helt generelt er pensionsalderen jo sat op. Engang var det 67 år, så blev det 65 år og nu er den individuel. Lige nu kan jeg se, at jeg selv får folkepension som 68 årig. D.v.s. indtil Folketinget finder på noget andet.

Men, folkepensionen vil næppe være tilstrækkeligt for de fleste og for os selvstændige gælder generelt at man ikke skal regne med at virksomheden er vores pension. For, det afhænger jo helt af om den kan sælges og til hvem.

Med det særnummer af Revisor Informerer som er udgivet i november, 2014, kan man få et godt overblik over de forskellige pensionsformer. God fornøjelse med læsningen.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.