Indblik i regnskaber

Få hurtigt indblik i regnskaber

Min forening, FSR – Danske Revisorer, har lanceret et nyt og ret enkelt opslagsværk, hvor man får indblik i regnskaber, men ikke bare tallene. På FSR Indblik kan man nu slå op i danske virksomheder (dog kun selskaber) og se revisionspåtegningen og få den “oversat.”

Man får naturligvis også nøgletal for overskud og den slags, men det kan man få så mange steder, også i CVR-registeret. Det nye er, at der er fokus på den erklæring som revisor har skrevet i regnskabet.

Hurtig oversigt i regnskabet

Hvad betyder det som revisor skriver?

Indblik i regnskaber sætter fokus på revisors erklæring, og hvordan den skal tolkes. D.v.s. er der en revisorpåtegning? Hvilken slags erklæring er det? Er der forbehold? Er der noget som er fremhævet, f.eks. om selskabet har problemer med at fortsætte driften eller andet. Og, det er forklaret i en kort tekst, hvad de enkelte ting betyder.

Hvis der f.eks. er en revisionspåtegning, så bliver det forklaret, hvilken sikkerhed det giver.

Hvis der f.eks. er oplysninger om “going concern,” så bliver det forklaret, hvad det betyder.

 

Prøv det

Det er et helt nyt værktøj, som jeg synes min forening er sluppet godt fra. For, lad os bare indrømme det: Revisorerklæringer er ikke altid særlig lette at læse. Ikke mindst fordi, der skal stå en masse standardsstof, man i almindelighed skimmer ret hurtigt ned over. Så kan man jo overse det væsentlige, hvis ikke man er trænet regnskabslæser. Det prøver FSR Indblik at råde bod på.

Så er der de som, ganske korrekt, ville sige: Kan revisorerne så ikke bare skrive, så det kan læses? Svaret er desværre: Ikke rigtigt, for formulering af revisorerklæringer er ikke bare en dansk snak, men et internationalt område, så det er ikke bare lige at lave om.

 

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.