Revisorerklæring til varebilstilladelse

Revisorerklæring til varebilstilladelse.

Pr. 1. juli 2019 kom der krav om, at man som vognmand med en lille bil, skal have en varebilstilladelse, hvilket nogle gange kræver en revisorerklæring på egenkapitalen, for at få en godkendelse hos Færdselsstyrelsen. Det kan vi hjælpe med.

 

Egenkapitalen skal dokumenteres før man kan køre afsted med en varebilstilladelse

Egenkapitalen skal dokumenteres

For at få varebilstilladelsen, skal man dokumentere egenkapital eller stille en garanti. For den første tilladelse man skal have, skal der være kr. 13.500.. For hver næste tilladelse skal der være yderligere kr. 6.750.

Har man 10 biler, giver det således: 1 x kr. 13.500 og 9 x kr. 6.750, i alt kr. 74.250.

De penge kan virksomheden enten stille i garanti f.eks. via pengeinstitut, eller dokumentere at man selv har, via et revideret regnskab eller en revisorerklæring.

At få stillet en garanti koster årligt penge, så har man pengene selv, er det i det lange løb billigst at dokumentere kapitalen. Det kan man gøre på baggrund af virksomhedens seneste årsregnskab, hvis regnskabet er revideret. Ellers kan man få lavet en revisorerklæring.

Revisorerklæring til varebilstilladelse, hvordan opgøres kapitalen?

En revisorerklæring skal laves af en godkendt revisor, d.v.s. en statsautoriseret revisor, som vi er hos Revsbæk Revision, eller en registreret revisor.

Når vi laver en revisorerklæring til varebilstilladelse, ser vi på virksomhedens egenkapital. I den forbindelse er det uden betydning, om det er et ApS/A/S eller en personligt virksomhed. Kravet til egenkapital er det samme.

Egenkapitalen opgøres på baggrund af virksomhedens regnskab eller bogføring. Lidt populært sagt er det: Aktiver minus gæld. Det er ikke nok, at pengene står på bankkontoen, eller at bilerne har en værdi, som er højere end kravet til kapital. Firmaet skal have værdi for pengene i form af fri egenkapital, efter gælden er trukket fra.

Værdier og gæld skal opgøres i henhold til årsregnskabsloven. Det vil sige man skal tage hensyn til f.eks. afskrivninger på biler, men man kan også opskrive til den værdi, som bilerne har nu. Der skal også beregnes skat og udskudt skat. Noget der sjældent er gjort i bogføringsbalance, fordi man ikke har brug for det, i det daglige. Det hjælper vi som revisorer med at få på plads, når værdierne skal opgøres.

Ekspeditionstid for revisorerklæring til varebilstilladelse

Hos Revsbæk Revision hjælper vi gerne med revisorerklæring til varebilstilladelse. Sædvanligvis er vores ekspeditionstid fra 3-7 dage, når vi kan tage udgangspunkt i en bogføring. Prisen afhænger af tidsforbrug og kan ligge på fra kr. 3.000  – 6.000, alt efter arbejdets omfang. Det kommer meget an på, om det er en helt ny virksomhed, eller den har været i gang en årrække, om det er enkeltmandsvirksomhed eller selskab.

Om det fornuftige i ordningen, kan man godt være i tvivl. På mit kontor har vi f.eks. lavet revisorerklæringen for vognmænd, der problemfrit har kørt bil i 25 år og det eneste nye, som der er sket, er at vognmanden har fået en udgift til revisorerklæring.

Men, sådan er det, og så prøver vi naturligvis at gøre det så hurtigt og effektivt som muligt.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.