Nye regler for omregistrering af IVS

Omregistrering af IVS skal nu ske inden 15. oktober 2021.

Folketingets partier har 21. august 2020 lavet en aftale om en mere lempelig måde at omregistrere sit IVS til ApS. Hidtil har man skullet have mindst kr. 40.000 i egenkapital. Det krav er nu sløjfet og man skal have kr. 40.000 i anpartskapital.

Ny aftale om omregistrering af IVS lemper reglerne

Ny aftale om omregistrering af IVS lemper reglerne

I praksis vil det sige, at man kan godt have negativ egenkapital i sit selskab, og alligevel omregistrere. Helt præcist, hvordan det skal administreres med den ny form for omregistrering af IVS, vides ikke. Det kommer der mere om de næste uger.

Deruover er fristen for omregistrering af IVS udsat fra 15. april til 15.  oktober.

I mellemtiden henviser jeg til mit indlæg om, hvordan man i hvert fald kan omregistrere sit IVS til ApS.

 

 

 

Aftaleteksten:

Aftale mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative
Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet om omregistrering af IVS’er
21. august 2020

Det har vist sig at være svært for mange iværksættere at skaffe den nødvendige positive selskabskapital på 40.000 kroner, som det kræver for at omregistrere et eksisterende iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). Corona-krisen har gjort det sværere for IVS’erne.

For at undgå at sunde virksomheder bliver tvangsopløst, er partierne blevet enige om at gøre det lettere at omregistrere IVS’er til ApS’er.

Partierne er enige om, at IVS’erne skal have mulighed for at blive omregistreret ved, at selskaberne indbetaler differencen mellem selskabernes registrerede selskabskapital og minimumskapitalkravet for ApS, der er på 40.000 kr.

Partierne er enige om at forlænge den nuværende frist, som IVS’erne har til at blive omregisteret, fra 15. april 2021 til 15. oktober 2021, således IVS’erne får tid til at anvende den nye mulighed for omregistrering.

Partierne noterer sig derudover, at regeringen i efteråret vil indlede forhandlinger, om initiativer der har til formål at styrke iværksætteriet i Danmark. Partierne ser behov for, at der tages konkrete skridt for at gøre det lettere for danske iværksættere at etablere sig og drive deres virksomhed, da iværksættere er med til    at skabe fremtidens arbejdspladser, dynamik i erhvervslivet og vækst i Danmark.

6 Responses to Nye regler for omregistrering af IVS

 1. Fischer 26/08/2020 at 11:15 #

  frist, som IVS’erne har til at blive omregisteret, fra 15. april 2021 til 15. oktober 2021

  Ikke som du skriver 21. april til 21. Oktober

 2. Henrik Rützou 05/10/2020 at 12:24 #

  Betyder det, at man kan “spare” en revisorerklæring hvis man udvider kapitalen med en kontant forhøjelse af anpartskapitalen, for så er det jo en “piece of cake” for så holder man en generalforsamling der beslutter kapitalforhøjelsen som et kontant indskud og indbetaler beløbet og derefter en anden (måske i samme) der beslutter omdannelsen?

  • Søren Revsbæk 05/10/2020 at 12:41 #

   Hej Henrik. En eller anden skal jo bekræfte kapitalforhøjelsen. Om Folketinget så beslutter sig for at det skal være ved en revisorerklæring, eller advokat, eller pengeinstitut for den sags skyld, det må vi vente og se. Jeg tror ikke man får lov som selskabsejer kun at bekræfte det selv, sådan som man kunne med egenerklæring til IVS´er i sin tid.
   vh/ Søren Revsbæk

 3. Michael Rasmussen 18/11/2020 at 23:16 #

  Hej. Jeg har et IVS med en anpartskapital på kr. 40.000. Kan jeg så ikke relativt simpelt ændre til Aps uden revisorerklæring. Det vil jo spare en del til revisorerklæring. Anpartskapitalen har været på 40.000 i et par år nu.
  Venlig hilsen
  Michael

  • Søren Revsbæk 19/11/2020 at 09:40 #

   Hej Michael. Svaret er at vi ved endnu ikke, hvordan det praktisk bliver for den ny ordning er ikke omsat til bekendtgørelse endnu. Så, om du skal have revisorerklæring på anpartskapitalen eller ej, vides ikke. Skulle jeg gætte vil jeg tro, at det skal man, for på en eller anden måde skal Erhvervsstyrelsen jo have dokumentation for, at det er korrekt. Men, som sagt, intet nyt endnu. vh/Søren

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.